Znaczenie opowiadań w kulturach świata: mit, legenda, opowieść.
Aby zrozumieć, czym jest wino, trzeba rozróżnić skład jego szczegółów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody i cukrów, a także z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za nieodwołalny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca ogromną część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są bieżące w mniejszym stopniu, dają przeświadczony charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, które odnajdują się w skórce winogron i można je uważać za normalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Znajdź tutaj
2. Sprawdź tutaj
3. Znajdź tutaj
4. Tutaj
Sztuka a społeczeństwo: jak twórczość artystyczna odzwierciedla zmieniające się realia.